Si želiš preživeti 11 poletnih dni, polnih smeha in zabave? Potem te vabimo, da se nam med 11. in 21. julijem pridružiš na taborjenju. Zate imamo veselo novico – letos se po dveh letih ponovno vračamo v naš dragi kamp Smjeli v Umagu!

To pa še ni vse, tabor se bo namreč spremenil v raketo in nas popeljal na nepozabno dogodivščino v vesolje! Sliši se super, kajne? Mi že komaj čakamo! ? Spodaj lahko poiščeš vabilo in prijavnico.

Taborjenje predstavlja odlično priložnost za aktivno preživljanje poletnih počitnic v družbi prijateljev in v stiku z naravo. Ponuja odklop od računalniških ekranov, telefonov, tablic in televizorja. Na taborjenju lahko otroci preizkusite znanje, ki ste ga pridobili med letom na vodovih sestankih, krepite samostojnost, samozavest, ekipni duh, predvsem pa preživite enajst nepozabnih dni.

Dan se v našem taboru začne ob 7.00. Takrat se oglasi budnica, za katero je odgovoren dežurni vodnik. Ta mora vstati že eno uro prej, ko s svojim delom zaključi zadnja straža, saj mora biti v taboru vedno nekdo buden.  Ko vstanemo, nas najprej čaka jutranja telovadba. Potem je čas za zajtrk, umivanje zob in pospravljanje šotorov. Te vsak dan vodniki ocenjujemo, zato da je vedno red v taboru. Ob 9.00 se začne gozdna šola, kjer osvajamo novo znanje, veščine in spretnosti. Po gozdni šoli imamo kosilo, nato pa počitek oziroma čas za samostojno igro do 15.00. Takrat se začnejo športne igre, kjer skupine tekmujejo med seboj, ko sončni žarki niso več tako močni, se odpravimo na plažo, ki je le nekaj minut stran od tabora.  Po vrnitvi s plaže nas pričaka večerja, ko se stemni pa se začne večerni program, ki poskrbi za obilico smeha in zabave. Program se zaključi ob 22.00, ko gremo spat.  Budna ostane samo straža, ki čuva zastavo in tabor, dokler se ponovno ne zbudi dežurni vodnik. Tako poteka življenje v taboru vsak dan, vmes pa si ga popestrimo še s taborniškimi krsti, kjer člani dobijo nove rutke, taborniškimi porokami in izletom v Umag.

Čeprav taborjenje organiziramo taborniki, se ga lahko udeležijo čisto vsi otroci. Potrebno ni nobeno predznanje, niti kakšna posebna oprema, razen seveda kopalk. Veseli bomo vsakogar, ki se nam bo pridružil.


0 Komentarjev

Dodaj odgovor

Avatar placeholder

Vaš e-naslov ne bo objavljen.