Če bi radi podprli naše delo in pomagali otrokom kakovostno preživljati prosti čas v naravi, lahko to storite tako, da nam podarite 1% dohodnine. S tem ne boste nikakor dodatno finančno obremenjeni, saj bi ta del dohodnine šel v državni proračun, nam pa bo vaš prispevek olajšal nakup nove opreme. Smo neprofitno in prostovoljno društvo, kar pomeni, da vsa prejeta sredstva porabimo za delovanje društva, vodniki pa za svoje delo nismo plačani. Ocenjena vrednost ene ure prostovoljnega dela je sicer od 10 do 13€, če gre za vsebinsko ali organizacijsko delo.

Dohodnino nam lahko podarite na enega od naslednjih načinov:

  1. Natisnite obrazec ter izpolnjenega pošljite na Finančni urad Nova Gorica, p.p. 45, 5001 Nova Gorica. Lahko ga tudi oddate vodniku na vodovem sestanku in ga bomo na finančni urad poslali mi.
  2. Še enostavneje lahko to storite preko spleta na https://www.taborniki.si/podprite-nas/#dohodnina, kjer vnesete svoje podatke in na seznamu rodov izberete našega.
  3. Če imate digitalno potrdilo, lahko to uredite tudi preko spletne strani eDavki.

Obrazca ni potrebno pošiljati vsako leto, saj vaša izbira velja dokler je ne spremenite. Če ste svojo dohodnino že namenili drugi organizaciji, nas lahko še vedno podprete. Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3% … ali 1% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 1%.

Hvala vsem, ki ste se odločili, da nam pomagate! 🙂