Če bi radi podprli naše delo in pomagali otrokom kakovostno preživljati prosti čas, lahko to storite tako, da nam podarite 1% dohodnine. S tem ne boste nikakor dodatno finančno obremenjeni, saj bi ta del dohodnine šel v državni proračun, nam pa bo vaš prispevek olajšal nakup nove opreme. Smo neprofitno in prostovoljno društvo, kar pomeni, da vsa prejeta sredstva porabimo za delovanje društva, vodniki pa za svoje delo nismo plačani. Ocenjena vrednost ene ure prostovoljnega dela je sicer od 10 do 13€, če gre za vsebinsko ali organizacijsko delo.

Dohodnino nam podarite tako, da natisnete in izpolnete obrazec. Obrazec nato pošljete na Finančni urad Nova Gorica, p. p. 45, 5001 Nova Gorica. Lahko ga tudi oddate vodniku na vodovem sestanku in ga bomo na finančni urad posredovali mi. Če imata digitalno potrdilo, lahko to  uredite tudi preko spletne strani eDavki.

Obrazca ni potrebno pošiljati vsako leto, saj velja dokler svoje izbire ne spremenite.

Če ste svojo dohodnino že namenili drugi organizaciji, nas lahko še vedno podprete. Davčni zavezanec lahko posameznemu upravičencu nameni 0,1%, 0,2%, 0,3% … ali 1% dohodnine, seštevek vseh pa ne more presegati 1% dohodnine.

Hvala vsem, ki ste se odločili, da nam pomagate! 🙂